Unitatea Premix

Unitatea Premix

Carbonatorul CFT / SBC este o unitate compactă care folosește cea mai recentă tehnologie în domeniul carbonării în condiții de saturație. Sistemul constă din:

  • Unitate de dezaerare prin atomizarea apei într-o atmosferă de dioxid de carbon
  • Unitate de dozare a apei + de dozare de dioxid de carbon
  • Unitate de dozare sirop
  • Unitatea tampon pentru băutura finisată
PRINCIPIU DE FUNCŢIONARE

Produsul introdus în sistem intră în rezervorul de dezaerare, unde se nebulizează cu ajutorul unei baterii de difuziune. Rezervorul este menținut la o presiune constantă de CO2, astfel încât produsul atomizat fin tinde să-și piardă aerul dispersat inițial și să-l înlocuiască cu dioxid de carbon.

Acesta din urmă este reciclat prin orificiul rezervorului de stocare pentru a reduce nivelul de consum. După dezaerare, o pompă centrifugă de putere mare trimite apa la sistemul de amestecare/ injectare pentru a dizolva complet cantitatea dorită de CO2.

Componentele sunt dozate printr-un sistem format din debitmetre și ventil modulatoare pentru a obține o precizie maximă, asigurând repetabilitatea fiabilă a băuturii finite. Sistemul include de asemenea amestecătoare statice pentru a asigura dispersia omogenă a gazului din interiorul produsului tratat și amestecarea perfectă a componentelor utilizate.

Stabilizarea produsului este realizată prin intermediul unui tub de stocare și de rezervorul de tamponare unde controlul temperaturii produsului menține o presiune constantă CO2 în funcție de condițiile necesare de gaz.

Presiunea de testare pentru acest rezervor este astfel setat încât permite un proces de saturație la temperatura camerei. Unitatea de umplere este alimentată cu o pompă centrifugă, astfel încât produsul este întotdeauna transportat către presiuni în creștere, o caracteristică ce conferă sistemului un grad ridicat de stabilitate.

Parteneri

Ai fost adaugat(a) la lista de newsletter. ×
Nu ai putut fi adaugat(a) in lista de newsletter. ×